Renault Grubu, CARIZY'yi satın alarak ikinci el araç pazarına girdi

Büyümekte olan ve potansiyeli yüksek pazarlarda varlık gösterme stratejisi çerçevesinde Renault Grubu, ikinci el araç satışı aracılık hizmetleri alanında uzmanlaşmış yenilikçi bir Fransız şirketi olan Carizy'yi satın aldığını duyurdu

KOBİ GÜNDEM Hit: 2728 / Yorum: 0 / 30 Kasım 2018 12:59
Renault Grubu, CARIZY'yi satın alarak  ikinci el araç pazarına girdi
-A +A

Renault Grubu, ikinci el araç satışı aracılık hizmetleri alanında uzmanlaşan şirket CARIZY'yi satın aldığını açıkladı.

 

Bu satın alma işlemi sonrasında Grup, ikinci el pazarında hızla yer edinmek için gereken bilgi birikimi ve becerileri bünyesine katmış oldu. CARIZY’in uzmanlığı, Renault’nun profesyoneller arasında (B2B) ve profesyoneller ile özel kişiler (B2C) arasındaki ikinci el araç satışlarındaki köklü bilgi birikimini ve satış ağını tamamlıyor. Güvenilir ikinci el alışverişi yapmak isteyen müşteriler, ikinci el satışlarında aracılık yapan, tam destekli, güvenli ve dijital bir müşteri deneyimi sağlayan CARIZY'nin hizmetlerinden faydalanabiliyor.

 

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Renault Grubu Fransa Pazarı Kıdemli Başkan Yardımcısı Philippe Buros, şunları ifade etti: “CARIZY'nin satın alınması, Renault’nun gelişmekte olan büyük bir potansiyele sahip ikinci el araç satışı pazarında varlık gösterme stratejisine uygun olarak gerçekleştirilmiştir. CARIZY ile birlikte, maksimum sayıda müşteri için yenilikçi, eksiksiz ve dijital hizmetler sağlayabileceğiz.”

 

Fransa’da ikinci el araç pazarının, yılda yaklaşık dört milyon seviyesinde olduğu ve toplam ikinci el pazarının üçte ikisini oluşturduğu tahmin ediliyor.

 

RENAULT GRUBU HAKKINDA

1898'den bu yana araç üreten Renault Grubu, günümüzde 134 ülkede faaliyet gösteren ve 2017'de 3,76 milyon araç satışı yapmış uluslararası bir şirkettir. Şirket dünya çapında 180 bin çalışana, 36 üretim tesisine ve 12 bin 700 satış noktasına sahiptir. Geleceğin önemli teknik sorunlarına çözüm ararken sürdürülebilir büyüme stratejisini de hayata geçiren Renault Grubu, uluslararası pazarda genişlemeye odaklanmıştır. Bu bağlamda Grup, beş önemli markanın (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine ve LADA) yarattığı sinerjiden, elektrikli araçlardan ve Nissan ve Mitsubishi ile işbirliğinden faydalanmaktadır. Bir Formula 1 takımına da sahip olan Renault, inovasyonu teşvik etmek ve marka bilinirliğini artırmak için motor sporlarında yer almaktadır.

 

CARIZY Hakkında

2015 yılında kurulan CARIZY günümüzde 30 çalışana sahiptir ve 300 araç eksperiyle çalışarak Fransa çapında hizmet vermektedir. Sağladığı dijital platform ve yenilikçi hizmetlerle CARIZY.com, en üst düzeyde güvenlik ve alıcı ve satıcı için en uygun fiyatları sağlayarak taraflar arası ikinci el araç satışını mümkün olduğunca kolaylaştırmayı hedeflemektedir. Somut bir ihtiyacı karşılayan ve Fransa araç pazarını kökten değiştiren CARIZY, kurulduğu günden bu yana ciddi bir büyüme elde etmiştir. 2bin'den fazla işlem gerçekleştirmiş olan CARIZY, taraflar arası ikinci el araç satışında önemli bir aktör haline gelmeyi hedeflemektedir.

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
Yazarlar