2016 yılında potansiyeli artan sektörler

Kendi işini kurmak isteyen girişimciler için gelecek vadeden sektörler hangileri?

İŞ DÜNYASI Hit: 7458 / Yorum: 0 / 22 Kasım 2016 16:55
2016 yılında potansiyeli artan sektörler
-A +A

Girişimciyseniz veya iş hayatına atılmayı düşünüyorsanız gelecek vadeden sektörleri incelemek ve araştırmak daha iyi yatırımlar yapmanızı sağlar. Değişen trendler ve gelişen teknoloji ile birlikte ivme kazanan birçok sektör doymamış pazar alanlarıyla girişimcilere yeni fırsatlar vadediyor. Gelir oranı her geçen gün artan doymamış pazarlara yatırım yaparak hem daha avantajlı hem de başarılı yeni iş alanları oluşturabilirsiniz.

İŞTE 2016 YILINDA POTANSİYELİ ARTAN SEKTÖRLER;

1.KURUMSAL GELİŞİM VE SAĞLIKLI YAŞAM

Kurumsal şirketler çalışanlarına gelişmiş maaş politikalarının yanında sosyal ve sağlıklı yaşam ve iş motivasyonunu artırıcı avantajlar da sunmaya başladı. Kurum içi eğitimlerden hafta sonu yoga ve kişisel gelişim seminerlerine kadar pek çok değişik avantajın sunulduğu bu şirketlerde aynı zamanda çalışanların daha iyi ilişkiler kurması, iş motivasyonunun artması ve kurum bağlılığının güçlenmesi gibi amaçlar hedefleniyor. 2015 yılında yüzde 10 oranında artış gösteren kurumsal sağlıklı yaşam sektörünün, ilerleyen yıllarda pazardan daha fazla pay alması bekleniyor.

2016 yılında potansiyeli artan sektörler

2. EĞİTİM YAZILIMLARI

 

Globalleşen dünya trendleriyle birlikte eğitim ve dil öğrenimi yazılımları da dijital ortamda giderek yaygınlaşmaya devam ediyor. Dijital eğitim setleri giderek talep gören bir pazar haline gelirken 2017 yılına kadar sektörün yüzde 15'in üzerinde büyümesi öngörülüyor. Ders notları, sınav soruları ve dil eğitimi gibi alanlarda kişiselleştirilmiş ve oyunlaştırılmış eğitimler öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri ve eğlenerek öğrenmeleri konusunda da önemli bir açığı kapatıyor.

3. BİLİŞİM SUÇLARI YAZILIMLARI

Günümüzde her şeyin dijital ortamda depolandığını düşünürsek, dijital ortam güvenliği de giderek önem kazanan konuların başında geliyor. Hacker'lar tarafından çalınan veya kaybolan bilgilere ulaşmak için uzman kişilerden yardım almak veya bu hizmeti sunan şirketlerle çalışmak gerekiyor. Online ortamlardaki bilgileri korumak veya kaybolan bilgileri geri almak aynı zamanda siber suçluları bulmak için geliştirilen yazılımlar dijital güvenlik sektörünün her yıl yüzde 10'un üzerinde büyümesini sağlıyor.

4. EKOLOJİK BİNALAR

İnşaat sektörünün her geçen gün büyümesi ve doğaya olan hassasiyetin giderek artması doğayla uyumlu ve yeşilliğe önem veren binalara olan talebi artırıyor. Çevresel açıdan duyarlı, sürdürülebilir enerji sistemlerinden faydalanan akıllı binalar ekolojik yapılarıyla geleceği şekillendiriyor. Ayrıca ekolojik binalar için birçok devlet teşviği de bulunuyor.

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
Yazarlar