Dünya Ticaret Köprüsü’nde 25 bin iş görüşmesi

AnasayfaTürkiye

Dünya Ticaret Köprüsü’nde 25 bin iş görüşmesi

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON) düzenlediği, Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) de

Markalaşma kültürü
Ofiste Ergonomi
CEO’ların İlk İşleri

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu’nun (TUSKON) düzenlediği, Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) desteğiyle tarım ve gıda sektörlerine yönelik ‘Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü 2013’ programı, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde bugün başladı. 130 ülkeden 1.450 iş insanı, Türkiye’den 1.500 iş insanı ile bir araya geldi. Türkiye – Dünya Ticaret Köprüsü 2013’ün açılışını Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, TUSKON Başkanı Rızanur Meral ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi gerçekleştirdi. Ticaret Köprüsü’nün açılışında düzenlenen basın toplantısında konuşan TUSKON Başkanı Rızanur Meral, “2006 yılında mütevazı bir şekilde başlayan Ticaret Köprüleri yolculuğumuz sizin desteklerinizle Avrasya, Asya Pasifik, Orta ve Doğu Avrupa kıtalarına genişledi ve 10’un üzerinde köprü programı gerçekleştirildi. Program sonunda 25 bin iş görüşmesinin yapılmasını bekliyoruz. Gıda, Tarım, Hızlı Tüketim Mamulleri ve ilgili makinalar sektörlerine odaklanılan bu programa Latin Amerika’dan 55, Asya Pasifik’ten 221, Afrika’dan 676, Ortadoğu’dan 31, Avrupa ve Balkanlar’dan 110, Avrasya’dan 306 ve Kuzey Amerika’dan 20 iş insanı olmak üzere toplam 1453 kişinin iştirak etti“ dedi.
Gine Ticaret Bakanı Muhammed Dorval Doumbouya, Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) destekleriyle, TUSKON tarafından 145 ülkeden 2 bin iş insanının katılımıyla düzenlenen “Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü 2013”ün gala yemeğinde, aralık ayında gerçekleştirilecek Dünya Ticaret Örgütü Bakanlar Toplantısı öncesinde bir mesajı olduğunu söyledi. Türkiyeli iş adamlarına Afrika ülkelerinde her zaman yer olduğunu ifade eden Doumbouya, “Bizim Türkiye gibi gelişen, yükselen ülkelere ihtiyacımız var” dedi.