TÜBİTAK’tan 1,5 Milyar TL Hibe Desteği!

2017 yılı itibariyle TÜBİTAK Türkiye Araştırma Alanı (TARAL) Destek Programı kapsamında 1,5 milyar TL destek kullandıracaktır.

TÜRKİYE Hit: 6722 / Yorum: 0 / 3 Ocak 2017 09:17
TÜBİTAK’tan 1,5 Milyar TL Hibe Desteği!
-A +A

Destek bütçesinin en kapsamlı bütçesini Ar-Ge Destek Programı oluşturacak. 553 milyon 840 bin TL bütçeye sahip olan programdan teknoloji üretmek isteyen girişimci ve sanayiciler yararlanabilecek. Amaç, teknolojiyi giderek ticarileştirmek.


Bugüne Kadar Toplam 5,4 Milyar TL Hibe Desteği Verildi
Bakan Faruk Özlü, Ar-Ge ve yenilik çalışmalarını teşvik ettikleri programlar kapsamında 2003 yılından bu yana 11 bin 932 projeye tam tamına 5,4 milyar TL hibe desteği sağlandığının altını çizdi. Bu da 1995-2002 yıllarında verilen desteklerin tam olarak 13 katı demek oluyor. Desteklenen her bir Ar-Ge projesinin sonuçları düzenli olarak takip ediliyor.

 


2017 Yılı Bütçesinden Ar-Ge ve İnovasyona 5,8 Milyar TL Ayrıldı
Ürettiği bilgiyi nitelikli bir şekilde kullanarak ticarete dökebilecek Ar-Ge ve yenilik ekosistemi oluşturmayı amaçlayan Hükümet, bu uğurda bütçeden ayrılan kaynak miktarını arttırmanın yanı sıra, özel sektör için de Ar-Ge yatırımları için destek sağlamaktadır. Böylece 2017 yılı bütçesinden Ar-Ge ve inovasyona ayrılan kaynak 5,8 milyar TL’ye çıkarılıyor. Bu miktarın yaklaşık %26 gibi bir oranını TÜBİTAK’ın kullandırması planlanıyor.

Hibe Desteğinin Sınırı Yok!
Önem verdikleri her bir Ar-Ge projesi için hibe desteği sınırı olmadığının altını çizen Özlü, bütçe sınırı olmaksızın %50’ye kadar sağlanacak hibe desteğinin yanı sıra yine Ar-Ge merkezlerinin destek ve muafiyetlerden de yararlanabileceğini belirtti.
Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
Yazarlar